Gps za pse – princip rada, vodič za odabir, saveti i cena

Da tehnologija iz dana u dan sve više napreduje, svedoči nam i postojanje gps uređaja za pse. Prema podacima, isti su stvoreni kako bi poslužili u lovu ljudima da bez problema prate svoje pse i obezbede siguran ulov.

Ovaj aparat još uvek je enigma za mnoge jer zahvaljujući njegovoj ceni, mnogi lovci nisu u mogućnosti da ga sebi priušte.

Gps za pse podrazumeva uređaj koji ima više proizvođača, odnosno postoji više modela istog.

Princip rada

Uređaj Gps za pse smatra se naprednijim uređajem u odnosu na standardnu ogrlicu za pse putem koje isti može da se prati.

Pomenuti uređaj je manje veličine i znatno je lakši a pri tom pruža više mogućnosti. Pomožu pomenutog uređaja imaćete mogućnost da uspostavite bolju kontrolu nad kretanjem vašeg psa.

Naime, putem pomenutog uređaja pokazaće vam se virtuelne granice a takođe bićete upozoreni blagovremeno i o radijusu kretanja. Uređaj gps za pse ima sposobnost vibriranja kao i mogućnost odašiljanja zvukova, pa shodno tome bićete na pravi način upozoreni. Pomenuti uređaj pored praćenja psa, obezbeđuje i druge mogućnosti.

Naime, vaša sigurnost je sa njim obezbeđena. Ukoliko primetite opasnost moći ćete da pozovete druge lovce putem alarma koji isti sadrži, a takođe možete koristiti isti i kao led lampu.

Gps za pse možete koristiti iako nosite rukavice, jer je ekran tako intuitivno dizajniran . Ovaj uređaj sadrži i prethodno instaliranu reaktivnu kartu Evrope, a takođe i pretplatu na satelitske slike koja važi godinu dana.

Pomenute slike nazivaju se još i Birds Eye i pomoću njih imaćete na raspolaganju pregled svih puteva , terena u blizini, šumovitih predela ili pak voda a slika istih je napravkjena tako da je bolja od stvarnosti. Kasnije ukoliko smatrate neophodnim ove prikaze, moraćete da se posebno preplatite. Naravno, kada prođe godinu dana od kupovine pomenutog uređaja.

Gps uređaj za pse  obezbediće vam praćenje brzine, smera kao i udaljenosti svakog vašeg psa i na taj način isti će vam olakšati lov. Isti ima mogućnost da prepozna stvarni status psa i shodno tome primaćete obaveštenja o tome kakav je u datom trenutku status vašeg psa. Ovaj uređaj ima mogućnost da isprati oko 20 pasa ili pak lovaca, ukoliko se isti nalaze najviše na 14,5 km daleko. Ažuriranje istog je veoma brzo.

Naime, isto se obavlja na svakih dve i po sekunde i na taj način obezbeđuje vam se istinsko praćenje pasa. Ako se pronađete u nekom okruženju koje vam se čini zahtevnim i nepristupačnim, nemojte brinuti.

Pomenuti uređaj sadrži antenu koja bez problema omogućava satelitsko praćenje i u kakvom god okruženju da se nađete, nemojte brinuti jer ovaj uređaj obavlja svoj zadatak na visokom nivou. Reaktivna karta Evrope učitana je u ovom uređaju i to dodatno olakšava proces praćenja .

Postoji uređaj Garmin DriveTrack koji se posebno kupuje i nadopunjuje postojeći, jer se pomoću njega prate i psi koji su u vozilima i imaćete mogućnost da vidite položaj istih. Satelitska slika kao i kartica od 7 inča obezbediće vam savršen prikaz pasa.

Male pasmine najčešće se prate putem ogrlice koja se naziva još i T5 mini. Kada se govori o malim pasminama, obično se misli na lovačke pse kao što su terijeri, beaglovi ili pak psi jazavičari. Obično se misli na pse čija težina ne prelazi 15 kilograma. T5 mini ogrliza dizajnirana je tako da bude manja i lakša od svih prethodnih ogrlica za praćenje kako psu ne bi stvarala dodatno opterećenje. Baterija pomenute ogrlce je odlična jer može trajati čak i do 30 sati, što morate priznati da nije uopšte malo.

Alpha 100 uređaj koji predstavlja Gps za pse pokazao se veoma efikasan i praktičan. Isti omogućava pored detaljnog prikaza položaja umkome se pas nalazi, da sa istim i komunicirate putem zvučnih signala. Taj poduhvatat predstavlja sjajno rešenje.

Putem pomenutog uređaja možete čak i zaustaviti VIRB akcionu kameru koja je inače montirana na psu i na isti način je takođe i pokrenuti, što se smatra još jednom od povoljnih funkcija ovog uređaja.

Jedna od pogodnosti pomenutog uređaja je i ta što putem njega možete kontrolisati i da li se psi nalaze u blizini određenih područja koja mogu predstavljati potencijalnu opasnost za njih. Ovom prilikom misli se na strma područja.

Ukoliko se dogodi da vas uređaj obavesti putem zvučnog signala da se vaš pas nalazi u blizini opasnosti, možete istom pomoći tako što ćete putem određenog dugmeta upaliti psu led lampu na njegovoj ogrlici i na taj način mu osvetleti put.

Ukoliko se dogodi da ste u opasnosti vi ili pak vaš pas, svim ostalim uređajima sa kojima ste povezani moći ćete da pošaljete signal koji će ih na isto upozoriti, a oni će imati mogućnost da tog trenutka naprave rutu do vas.

Vodič za odabir

Na tržištu se nalaze gps uređaji za pse različitih proizvođača. U principu svi su veoma kvalitetni, za koji god se odlučite. Razlika među njima je u naprednim funkcijama i u ceni.

Cena

Cena pomenutih uređaja kreće se i do 100 000 dinara.

Sponzorisano:

Povezani postovi