Jastuci i kreveti za pse – uradi sam, vodič za odabir, saveti i cena

Ljubav prema psima ogleda se kroz pažnju i zajedničke trenutke koje svakog trenutka oblikuju vaš odnos i čine ga jedinstvenim.

Ukoliko već dugo razmišljate na koji način da obradujete svog psa i unesete neku novinu u njegov pseći život, nudimo vam savršeno rešenje – kupite mu jastuk ili krevet!

Kao što već pretpostavljate psi vole da odmaraju i da uživaju na udobnim mestima. Kao i čoveku, psu je važno da povremeno predahne od napornog dana ili da lepo spava.

Shodno tome, ukoliko psu obezbedite prostor u kome će stajati njegov jastuk ili krevetić, obezbedićete mu savršen ugođaj.

Međutim ako vam se čini da je kupovina jastuka ili kreveta za pse veliki izdatak koji ovog momenta ne možete da obezbedite psu, nudimo vam savršene ideje koje će vam pomoći da na najjednostavniji način napravite psu podjednako kvalitetan i udoban jastuk ili pak krevet. Za koji god izbor se odlučili, sigurni smo da će vaš pas uživati u trenucima odmora.

Uradi sam

Krevet za psa od starog duksa

Da biste napravili ovakav krevet potrebno vam je sledeće :

– veći broj starijeg duksa

– jedan jastuk srednje veličine

– materijali koje više ne koristite

– igla i konac

Postupak :

Stariji duks raširite na pod ili neku ravnu površinu, a potom rukave napunite različitim materijalima kako biste na taj način ispunili prazan prostor.

U delu duksa koji obuhvata telo stavite jastuk a potom iglom i koncem zašijte rubove duksa kako biste sprečili da prilikom prenošenja kreveta, jastuk ispadne.

Rukave koji su sada puni zašijte iglom i koncem a potom obgrlite deo oko jastuka i spojite oba rukava iglom i koncem.  Na ovakav način dobićete idealan krevet za psa koji će mu pre svega biti udoban i poslužiće mu za popodnevnu dremku.

Krevet za psa od starog muškog džempera

Ukoliko imate veliki, stari muški džemper možete ga iskoristiti za pravljenje kreveta za svog psa. Ovaj način dosta je sličan kao prethodni, samo što se koriste malo drugačiji materijali. Potrebno vam je za izradu pomenutog kreveta:

– veliki muški džemper

– vuna

– igla i konac

Postupak:

Kao što smo već napomenuli, postupak je veoma sličan kao u prethodnom slučaju. Rukave kao i glavni deo džempera napunite vunom a nakon toga koncem koji je predviđen za vunu ušiti sve otvorene delove. Nakon toga rukavima koji su u ovom slučaju puni vune obgrliti glavni deo džempera kako biste napravili pun krug i ušijte. Nakon ovog postupka, dobićete divan krevet za svog psa koji će biti veoma mekan i topao.

Minijaturni krevet

Da biste napravili krevet koji je kopija pravog kreveta, biće vam dovoljno da nabavite potreban materijal i uz malo volje i umeća uspećete u svojoj zamisli. Za izradu pomenutog kreveta potrebno vam je :

– materijal po želji

-sunđer

– igla i konac

Postupak :

Pre nego što otpočnete izradu ovog kreveta koji dosta liči na krevet za ljude, bilo bi poželjno da isti iscrtate i napišete dimenzije po kojima ćete isti praviti kako ne bi došlo do nekih grešaka. Naime, kada obeležite koliko materijala vam je potrebno i izrežete ga, pripremite na isti način i sunđer koji ćete koristiti. Sunđerom napunite materijal a potom isti ušijte i na taj način dobićete krevet koji će po svom obliku veoma ličiti na onaj koji mi koristimo.

Krevet za pse od stare gajbice

Krevet za pse napravljen na ovaj način je veoma originalan i udoban psima. Potrebno vam je za izradu :

– jedna stara gajbica

– sunđer

– platno

-farba

-igla i konac

Postupak :

Pomenuti krevet najčešće je predviđen za pse koji su mali rastom i predstavlja idealno rešenje ukoliko želite da svom psu napravite krevet u kom će odmarati. Potrebno je da isečete daščice sa prednjeg dela gajbice kako biste obezbedili psu da nesmetano ulazi u svoj novi krevetić. Nakon toga, poželjno je da ofarbate gajbicu u neku boju po izboru, ali svakako trebalo bi da koristite boje koje nisu štetne po život psa.

Sunđer izrežite kako biste istim obložili ivice gajbice a nakon toga isti umotajte u platno i zašijte. Kada sve to završite, sunđere postavite na svoje mesto i nakon toga krevet je spreman za upotrebu. Ne sumnjamo da će vaš pas uživati.

Jastuk za pse

Jastuk za psa možete napraviti veoma jednostavno. Staru jastučnicu možete napuniti vunom ili sundjerom i dobićete jastuk na kom će vaš pas odmarati. Ukoliko nemate jastučnicu, možete koristiti bilo koji materijal koji ćete izrezati a potom ušiti prema proporcijama koje vi sami birate.

Naravno, trebalo bi voditi računa da se one podudaraju sa veličinom psa kako se ne bi dogodilo da mu isto bude malo.

Vodič za odabir i saveti

Kao što ćemo već spomenuti u daljem delu teksta, cene kreveta za pse su različite. Ukoliko ne planirate da isti pravite jer nemate dovoljno materijala ili pak smatrate sebe neveštim za takav poduhvat, u različitim pet šopovima možete kupiti veoma lepe krevete za pse.

Verovatno vas muči odluka koji je najbolje izabrati? Ovom prilikom pokušaćemo da vas posavetujemo na pravi način.

Pre kupovine informišite se o veličini vašeg psa u centimetrima kako se ne bi dogodilo da mu kupite krevet koji će mu biti mali. Što su materijali kvalitetniji, krevet je skuplji ali naš savet je da svakako psu obezbedite krevet gde će akcenat prvenstveno biti na udobnosti a ne na dizajnu. Pri kupovini kreveta za pse vodite se činjenicama koje su vama bitne kada birate krevet za vas.

Namena kreveta je za odmor, pa shodno tome neka isti vašem psu obezbedi savršeno odmaranje.

Ukoliko ste neodlučni ili pak nemate dovoljno novca, naš savet je i da pokušate da sami napravite jastuk ili krevet na kome će pas uživati. Obzirom da ćete isti napraviti sa puno ljubavi, ne sumnjamo da će pas osetiti vašu emociju i prepoznati vašu dobru volju, pa shodno tome krevet koji ćete mu obezbediti predstavljaće njegovo utočište i simbolizovaće vas u njegovom svetu.

Cena

Cene kreveta za pse variraju u zavisnosti od dosta faktora. Obično se cene povećavaju u koliko su pri izradi kreveta za pse korišćeni veoma kvalitetni materijali i ukoliko je krevet većih dimenzija.

Shodno tome, krevet za pse možete kupiti po ceni od 2500 dinara ali takođe i za 35 000 dinara.

Ukoliko vas je poslednja cifra zaprepastila i pitate se o kakvom krevetu je reč, reći ćemo vam da se radi o izvanrednoj sofi koja je napravljena od kožnih materijala.

Obzirom da svaka roba ima svog kupca, na vama ostaje odluka da li ćete psu kupiti neki od skupocenih krevetića ili ćete se pak oprobati u pravljenju kreveta za pse i istom dati svoj lični pečat, što svakako manje košta.

Sponzorisano:

Povezani postovi