Kućica za mačke – uradi sam, vodič za odabir, saveti i cena

Uradi sam varijanta kućice za mačku

Ukoliko smatrate da je kućica za mačke veoma skup poduhvat za vas danas, nudimo vam rešenja koja će vam pomoći da obradujete svoju mačku novom kućicom, a da pri tom uštedite svoj novac jer će vam biti potrebno vrlo malo novca, a možda vam čak isti uopšte neće ni trebati.

Kućica za mačke koju ćete sami napraviti predstavlja vaš lični pečat, i donosi vam neopisivi osećaj zadovoljstva i ispunjenosti onog trenutka kada vidite kako vaša mačka uživa u svojoj novoj kućici.

Obzirom da su mačke životinje koje su radoznale prirode i vole da istražuju, onog trenutka kada ugleda novu kućicu vaša mačka će odmah krenuti ka njoj da je istražuje i budite uvereni da će joj se ista veoma dopasti.

U daljem tekstu nudimo vam ideje koje će vam pomoći da se oprobate u pravljenju kućice a ne sumnjamo da će krajnji rezultat biti pozitivan i da će se ista dopasti vašoj maci. Uz puno ljubavi prema vašem nežnom ljubimcu i malo spretnosti, uspećete u svojoj nameri.

Kućica za mačke – prva ideja

Za izradu ove kućice, novac vam nije potreban. Verujemo da ovaj materijal imate kod kuće, a vreme koje vam je potrebno da istu izradite je svega 5 minuta.

Potrebno vam je:

 • kartonska kutija srednje veličine
 • veća starija muška majica
 • jastuče

Postupak:

Kutiju položite i u nju postavite jastuče. Uzmite veću mušku majicu i obavijte kutiju tako se otvor na majici kroz koji bi trebalo da prolazi glava, nađe na prednjem delu kutije, gde se nalazi otvor.

Rukave majice možete podviti unutra ili ih pak zašiti, a rub majice koji se nalazi na zadnjem delu kutije, vežite u čvor. I to je ceo postupak! Morate priznati da je ideja krajnje originalna, a veoma efikasna. Uživanje vaše mace biće na zavidnom nivou!

Kućica za mačke – druga ideja

Ova ideja ne iziskuje novac i pravi se veoma jednostavno, a kućica koju ćete stvoriti izgledaće veoma simpatično i vama i vašoj maci, kojoj je zapravo namenjena.

Potrebno vam je:

 • jedna veća kartonska kutija
 • skalpel
 • marker u bilo kojoj boji
 • lepak

Postupak:

Po kutiji iscrtajte skicu po kojoj ćete kasnije izrezati delove. Naime, potrebno je od kutije napraviti kućicu koja će po svemu ličiti na pravu kuću. Obeležite otvor koji ćete izrezati i gde ćete maci obezbediti ulazak u kuću.

Sa strane iscrtajte prozore a otvor ćete napraviti putem skalpela. Od kartonskih tračica koje vam predstavljaju otpad pričvrstićete gornju stranu kutije putem lepka i oblikovati krov kućice. Kada to završite markerima ili flomasterima iscrtajte crepove, uokvirite prozore i vrata, ispišite ime mace, nacrtajte nešto ili šta god poželite uradite kako biste na taj način kućici dali svoj lični pečat. Za izradu kućice potrebno vam je jako malo vremena a ne sumnjamo da će biti pravi izbor za vašu macu.

Kućica za mačke – treća ideja

Za pravljenje ove kućice biće vam potrebno malo para, ali opet ne toliko koliko biste izdvojili za neku kućicu koja se prodaje u pet šopovima. Dobra strana pravljenja kućica za mačke je što možete pustiti mašti na volju i svaku praviti uz pregršt novih ideja, jer će izgledati veoma originalno i interesantno.

Za pravljenje ove kućice potrebno vam je:

 • šper ploča
 • ram i testerica
 • lepak
 • malo jastuče
 • boje ( tempere, flomasteri ili markeri)

Postupak pravljenja kućice:

Na papiru napravite skicu kućice kakvu biste želeli da napravite a potom  iscrtajte po šper ploči. Ne zaboravite da iscrtate i otvor gde će maca ulaziti u svoju kućicu. Pomoću testerice izrežite šper ploču  a nakon toga delove spojite lepkom. Kada ste sigurni da se kućica lepo zalepila, u nju ubacite malo jastuče koje će služiti maci da lepše odmara u svojoj novoj kućici. Kućicu obojte različitim bojama koristeći tempere, flomastere ili markere.

Kućica za mačke – četvrta ideja

Izrada ove kućice ne podrazumeva veliku količinu materijala i pravi se veoma jednostavno.

Za izradu ove kućice potrebno vam je :

 • 5 dužih drvenih štapića
 • platno
 • kanap
 • zihernadle
 • prostirka

Postupak:

Pomenuta kućica trebalo bi da ima formu nekog šatora. Postavite dva štapića na površinu jedan uz drugi a preko njih horizontalno postavite treći štapić.Predeo gde se štapići preklapaju pričvrstite dobro uz pomoć kanapa, a nakon toga uspravite štapiće kako biste dobili oblik šatora. Četvrti štapič prislonite na postojeće i nakon toga ponovo pričvrstite štapiće kanapom.

Isto uradite i sa petim štapićem. Platno izrežite po slobodnim proporcijama i prislonite na štapiće kako biste formirali kućicu i onda ga pričvrstite putem zihernadli. Pri dnu kućice – šatora postavite neku manju prostirku koja će vašoj maci pružiti dodatni ugođaj.

Vodič za odabir i saveti

Poznata je činjenica da nisu svi ljudi vešti za pravljenje novih stvari, a između ostalog i kućice za mačke, pa se shodno tome mnogi češće odlučuju za kupovinu potrebnih stvari.

U daljem tekstu navešćemo vam neke od kućica koje možete naći u pet šopovima ili pak naručiti ih putem interneta.

Hilla kućica – Isti sadrži navlaku od poliestra koja je penasto punjena kako bi maci obezbedila toplinu koja joj je potrebna. Ova kućica pruža mogućnost vađenja jastuka za mačke koji se može prati u mašini i na taj način se održavati higijena iste. Na raspolaganju imate dve boje, a to su siva i ljubičasta boja. Dimenzije ove kućice su 35 x 30 x 40 .

Minou kućica za mace –  Ova kućica je krajnje moderna i udobna macama. Predviđena je za mace sa stilom. Ljubičaste je boje, sadrži jastuk a ulaz u kućicu obložen je krznom.

Kućica za mace Sheila – Ova kućica je jako interesantna zbog svog dezena. Kućica je bež boje sa išaranim motivima šape. Kućica je veličine 30 x30 x40. Otvor kućice je u obliku trougla i ista sadrži jastuče.

Iglo za mace – Ova kućica ili “ pećina“ kako je mnogi nazivaju predstavlja pravo mesto na kome će se maca ušuškati. Sastoji se od debelog materijala koje podseća na ćebe i punjeno je vunom.  Dimenzije su 55 x 42 cm.

Cena

Cene kućica za mačke su različite, pa shodno tome kreću se do 5000 dinara.

Sponzorisano:

Povezani postovi